San José, Costa Rica, since 1956

Mall Environmental-Impact Study Rejected

THE environmental-impact study necessary for construction to begin on the Heredia Center Mall has been rejected, La Nación reported.

According to project spokesman José Mairena, the Technical Secretariat of the Environment and Energy Ministry (SETENA) rejected the study because it needs to modify “certain aspects of form.”

Although it was not immediately clear what those aspects were, Mairena spoke of “minimal matters,” such as pagination or the fact that some documents included as annexes should be presented as individual chapters.

Project representatives confirmed in a statement that they would work with authorities to do whatever necessary to submit a passable study.

The mall project contemplates 51,500 square meters that would be constructed behind the Centro Comercial Plaza Heredia, near the principal southern entrance to the city.


Comments are closed.